2 januari 2019

Alle details en prijzen van de nieuwe SEAT Tarraco uitgelicht

Alle details en prijzen van de nieuwe SEAT Tarraco uitgelicht
Het nieuwe vlaggenschip van SEAT: de Tarraco

De eerste SEAT Tarraco wordt zeer binnenkort geleverd. De grote SUV voor 5 of 7 heeft een prijskaartje met een vanafprijs van € 37.950,-*.

De nieuwe Tarraco volgt de Arona en de Ateca op in grootte en komt op de markt in twee verschillende uitrustingsniveau's. Het rijk uitgeruste standaardmodel met de naam Style is voorzien van full ledkoplampen, virtual cockpit met 10" kleurenscherm en Media System Plus, een automatisch dimmende binnenspiegel, licht- en regensensoren, parkeersensoren, automatische airconditioning, keyless go en de veiligheidsstystemen Front Assist, Lane Assist en E-Call. De Tarraco Style heeft een zwarte dakrailing en staat op 17 inch lichtmetaal.

Er is altijd baas boven baas. Voor wie de rijk uitgeruste Style nog niet genoeg is, is er de Xcellence met een meerprijs van € 2.650,-. Die gaat een stap verder in de luxe en heeft met een chromen dakrails, getinte achterramen, een diffusor met uitlaatsierstukken en 19 inch lichtmetalen wielen een nog sportiever uiterlijk. Het interieur is bekleed met stof en het suède-achtige kunststof alcantara. En de luxe versie van de grote SUV is extra voorzien van parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera, Park Assist (automatisch inparkeren, parallel en haaks), adaptieve cruisecontrol en Virtual Pedal. Dat laatste maakt het mogelijk de achterklep te openen met een voetbeweging. 

SEAT Tarraco

Persoonlijk tintje

Elke Tarraco is met de mogelijke personaliseringsopties te voorzien een persoonlijke touch. Zo is de SUV te configureren in de speciale lakkeuren Onyx White en Dark Camouflage en is de Xcellence-uitvoering tevens verkrijgbaar met lederen stoelen met stoelverwarming voor én achter. Voor meer veiligheid is het Technology Pack verkrijgbaar wat bestaat uit geavanceerde assistentiesystemen waaronder grootlichtassistent, dodehoekherkenning, verkeersbordenherkenning en Rollover assist dat automatisch de deuren opent en de motor uitschakelt wanneer de Tarraco onverhoopt op zijn dakje terecht komt.

Het nieuwe vlaggenschip van SEAT is tevens uit te rusten met het Dynamic Chassic Control (DCC), een systeem met diverse settings waarmee de bestuurder zelf het karakter van de auto naar wens meer op comfort of op sportiviteit kan afstellen. De Seat Tarraco is leverbaar als vijf- en zevenzits. De extra zitrij kost € 925,-.

Onder de kap

De levering van de Tarraco begint met een 1.5 TSI benzinemotor en een 2.0 TDI dieselmotor. De benzinevariant is er vanaf € 37.950,-* en wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving. Ook de dieselmotor is gekoppeld aan een voorwielaangedreven, handgeschakelde zesbak en kent een vanafprijs van € 43.300,-*. Beide motoren zijn 115 pk.

De lijn wordt later verder uitgebreid met een 190 pk sterke 2 liter diesel- en benzinemotor met een dynamische 7-traps DSG-automaat en 4Drive vierwielaandrijving. In 2020 wordt de plug-in hybride variant van de Tarraco op de markt verwacht. Prijzen van deze modellen zijn nog niet bekend.

De SEAT Tarraco is bestelbaar sinds begin december 2018. De eerste modellen zullen een dezer dagen opgeleverd worden.

Roadshow

In januari doet de Tarraco roadshow Van den Udenhout aan. Op donderdag 10 januari komt de roadshow naar de SEAT-vestiging aan de Meerenakkerweg 33 te Veldhoven en op vrijdag 25 januari is de Tarraco te ervaren bij de SEAT-showroom aan de Balkweg 6 te 's-Hertogenbosch. Klik hier om de roadshow bij te wonen of een proefrit aan te vragen.

Kom ook naar de Tarraco roadshow

* Alle prijzen vermeld in dit bericht zijn prijzen per 1 januari 2019 en zijn tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie SEAT.nl.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan