1 augustus 2019

Audi onthult compacte SUV-coupé: de Audi Q3 Sportback

Audi onthult compacte SUV-coupé: de Audi Q3 Sportback
De Q3 Sportback is Audi's eerste compacte cross-over.

Audi breidt haar SUV-aanbod verder uit. Ditmaal krijgt de Q3 een broertje: deze herfst verwachten we de Audi Q3 Sportback.

Direct configureren

De Audi Q3 Sportback is de eerste compacte cross-over van het merk. Aan de basis staat natuurlijk de Q3. Ten opzichte daarvan is de Sportback is een fractie langer, 1.6 centimeter om precies te zijn. En bijna 3 centimeter lager. De wielbasis is gelijk gebleven.

Sportieve looks

De Q3 Sportback is direct te herkennen aan zijn gebogen daklijn en oogt een stuk sportiever dankzij de extra grote, zwarte grille die geaccentueerd wordt door de zilveren omlijsting. Led-koplampen zijn de standaard, optioneel zijn ze te upgraden naar matrix-led-units met dynamische knipperlichten en adaptive grootlicht. De Q3 Sportback komt op 17" lichtmetaal, wat ook weer op te waarderen is (tot maximaal 20 inch). De Sportback beschikt over een iets kleinere bagageruimte dan zijn voorganger (530 liter tot 1.400 liter), optioneel te openen met een elektrisch bedienbare achterklep die reageert op voetbeweging.

Blijf op de hoogte van het laatste Audi‑nieuws


Audi Virtual Cockpit is al bij de instapversie aanwezig. Evenals progressieve besturing en Audi Drive Select, waarbij een bestuurder de keuze heeft tussen zes verschillende rijmodi, waaronder 'Offroad'. Optioneel en zonder meerprijs kan er gekozen worden voor een sportonderstel.

De nieuwe Audi Q3 Sportback vanbinnen

Onder de kap

De Audi Q3 Sportback doet in de herfst van dit jaar zijn intrede. Bij de marktintroductie is de nieuwe Audi beschikbaar met drie motoren. De meest krachtige is de bezinemotor, de 45 TFSI quattro, een 2.0-liter viercilinder die 230 pk levert. De twee dieselvarianten, de 35 TDI en de 40 TDI quattro, leveren respectievelijk 150 en 190 pk. De 45 TFSI quattro en de 40 TDI quattro zijn gekoppeld aan een zeventraps S tronic automaat met dubbele koppeling, de 35 TDI aan een handgeschakende zesbak. Later wordt het aanbod uitgebreid met een mild-hybride 1.5-liter benzinemotor van 150 pk. De mild-hybride techniek levert een brandstofbespraring van zo'n 0.4 liter per 100 kilometer op.

Edition One

De Audi Q3 Sportback is uit te breiden met drie luxe pakketten: Pro Line, Pro Line Business en Pro Line S. Daarnaast wordt de compacte SUV tijdelijk in de markt gezet als exclusieve 'edition one', enkel in de kleur Mythoszwart metallic en uitgerust met het S line pakket.

Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Terug