1 maart 2019

Audi presenteert PHEV-modellen in Genève: A6, A7 Sportback, A8 en Q5 voorzien van stekker

Audi presenteert PHEV-modellen in Genève: A6, A7 Sportback, A8 en Q5 voorzien van stekker
Audi A6, A7 Sportback, A8 en Q5 als plug-in hybride

Audi gaat vier van haar bestaande modellen als plug-in hybride in de markt zetten. De deels elektrische Audi A6, A7 Sportback, A8 en Q5 worden gepresenteerd op het Autosalon van Genève. Het is een vervolgstap in de elektrificatiestrategie van het merk.

De nieuwe plug-in hybridemodellen van Audi krijgen niet het label e-tron, zoals voorheen wel op onder andere de A3 e-tron en de Q7 e-tron is geplakt. Audi houdt dat label nu exclusief voor haar volledig elektrisch aangedreven auto's. De plug-ins zijn herkenbaar aan de kleine letter e achter de motoraanduiding.

Drie aandrijflijnen

Audi brengt twee hybridevarianten uit van de A6, de A7 Sportback en de Q5. De 50 TFSI e is gericht op comfort. Bij deze variant werkt een een 2.0-liter viercilinder benzinemotor samen met een, in de transmissie verwerkte, elektromotor. Als beide motoren maximaal presteren, heeft de auto een vermogen van 299 pk.

De tweede variant is gericht op sportiviteit: de 55 TFSI e heeft een vermogen van 367 pk en is standaard uitgerust als S line met sportonderstel en sportief uitgerust in- en exterieur.

De Audi A8 wordt als 55 TFSI e in de markt gezet én wordt uitgebracht als 60 TFSI e. Die laatste heeft 3.0-liter V6 benzinemotor en een elektromotor onder de kap die samen goed voor een systeemvermogen 449 pk. Een permanente quattro-vierwielaandrijving is standaard.

De vier nieuwe PHEV-modellen van Audi

Snelladen

De 50 TFSI e, de 55 TFSI e en 60 TFSI e zijn alledrie geschikt voor snelladen. Met het 14,1 kWh accupakket, wat verwerkt is onder de vloer van de bagageruimte, kunnen ze volgens WLTP een afstand van 40 kilometer overbruggen. Bij een openbaar oplaadpunt met een laadsnelheid van 7,2 kW duurt het volgens Audi zo'n twee uur om op te laden. De auto kent drie rijmodi wanneer die op de accu rijdt: de volledig elektrische EV-modus, de gecombineerde Auto-modus en de batterij besparende Hold-modus.

De nieuwe plug-in hybrides van Audi worden in de loop van dit jaar in Nederland verwacht. Het is nog niet bekend wat ze gaan kosten.

Behalve de vier plug-in hybridemodellen brengt Audi ook een splinternieuwe concept car mee naar Genève.

Terug