5 maart 2019

Audi Q4 e-tron concept geeft realistische voorbode van Audi's tweede elektrische SUV

Audi Q4 e-tron concept geeft realistische voorbode van Audi's tweede elektrische SUV
De Audi Q4 e-tron concept wordt op de Autosalon van Genève voor het eerst getoond

De Audi Q4 e-tron debuteert nu op de Autosalon van Genève. Weliswaar nog als studiemodel. Maar de grote lijnen laten een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven SUV van het merk zien. Het productiemodel van deze compacte SUV wordt dan ook eind 2020 in de showroom verwacht.

Quattro

De compacte vierdeurs is zo'n vier en een halve meter lang, meet 1.90 meter in de breedte en is ruim 1 meter 60 hoog. De Q4 e-tron concept heeft twee elektromotoren aan boord: één op de voor- en één op de achteras. Samen produceren ze een vermogen van 306 pk, maar die op de achteras (van 204 pk) verricht het meeste werk. De elektromotor op de vooras springt alleen bij wanneer dat nodig is. Het vermogen wordt verdeeld over de vier wielen. Daarmee is het showmodel een echte quattro en in staat een sprintje te trekken van 0 naar 100 km/u in slechts 6,3 seconden.

De Audi Q4 e-tron concept

Batterij

Het 82 kWh grote accupakket is in de bodem van de SUV verwerkt. Daarmee moet de Audi zo'n 450 kilometer ver komen, volgens WLTP. De Q4 e-tron concept staat op het flexibele MEB-platform van de Volkswagen Group. Een bodemplaat speciaal ontwikkeld voor elektrische auto's, waar ook onder meer de ID. Family van Volkswagen op wordt gebouwd.

De Audi Q4 e-tron concept van binnen

De compacte SUV is verrassend ruim van binnen en beschikt over een virtual cockpit én een groot head-up display. Dat laatste is volgens het merk uitgerust met een nieuwe augmented reality-functie. Veel gebruikte functies laten zich aanroepen met touch-elementen die in het stuurwiel verwerkt zijn. En boven het middenconsole is nog een touchscreen van 12,3" geplaatst, waar infotainmentsysteem mee te bedienen is. Het studiemodel is voorzien van de innovatieve 'Solar Sky'-lak die er door een speciale filtering van het zonlicht voor zorgt dat de auto minder snel warm wordt binnenin.

Elektrificatie offensief

De definitieve versie van de Q4 e-tron wordt over ongeveer een jaar gepresenteerd. De e-tron GT komt rond diezelfde tijd uit. Daarvóór staat de e-tron Sportback nog op de planning.

Samen met de e-tron, die vanaf 18 maart in de showroom staat, brengt Audi tot en met 2025 maar liefst twaalf volledig elektrische auto's op de markt.

Terug