29 augustus 2019

CUPRA Ateca Special Edition einde jaar in gelimiteerde oplage naar Nederland

CUPRA Ateca Special Edition einde jaar in gelimiteerde oplage naar Nederland
Exclusiviteit gegarandeerd met de CUPRA Ateca Special Edition

Verder aangescherpt, fraaier afgewerkt en nog opvallender. Het nieuwe merk CUPRA komt nu al met een Special Edition van haar Ateca. Die komt in een gelimiteerde oplage met een richtprijs van € 71.950,-.

De Special Edition maakt de sportieve CUPRA Ateca nóg unieker. Onderhuids mag hij dan wel gelijk zijn aan de 'reguliere' variant: zijn uiterlijk is, hoe dan mogelijk, nog opvallender. Voor de gelegenheid is de SUV uitgevoerd in de exclusieve lakkleur Graphene Grey en voorzien van koperkleurige accenten.

Twintig inch velgen met Brembo-remmen

Exclusief

Evenals de CUPRA R komt de CUPRA Ateca Special Edition in een gelimiteerde oplage op de markt. ℹ️ Er komen slechts twee van deze SUV's naar Nederland, waarvan er één in onze Bossche showroom komt te staan in de speciale limited kleur.

Voor de exclusiviteit rekent CUPRA een meerprijs van € 14.000,-. Maar wie dat ervoor over heeft, rijdt dan wel een supersportieve SUV - met aan boord een met een 2.0-liter TSI-turbomotor die 300 pk en 400 Nm koppel produceert - die nog verder is aangescherpt en fraaier afgewerkt als zijn al dan niet zo suffe voorganger.

Download de brochure

 

Spiegelkappen uitgevoerd in carbon

Uniek geluid

Nieuw zijn de 20 duims koperkleurige lichtmetalen velgen, met daarachter een Brembo-remsysteem. De buitenspiegels en achterspoiler zijn uitgevoerd in Copper Carbon Fibre. De dakvleugel genereert extra downforce en de carbon-elementen verbeteren de stroomlijn. En dankzij de Akrapovic-uitlaten laat de sportieve Spanjaard een uniek motorgeluid klinken, waar mening liefhebber van sportiviteit kippenvel van krijgt. Dat nieuwe uitlaatsysteem is ook nog eens 7 kilogram lichter dan de standaard uitlaten.

Verfijnd interieurdesign

Ook van binnen is de CUPRA Ateca verfijnd. In het interieur is het koolstofvezel van de spiegelkappen is verwerkt in het dashboard. De ventilatieroosters en het centrale console zijn hoogglans zwart omlijst. En de kuipstoelen met stoelverwaming, de achterbank en de deurpanelen zijn bekleed met alcantara-leder in de kleur Petrol Blue.

De CUPRA Ateca Special Edition komt eind 2019 naar onze CUPRA-showroom aan de Balkweg 6 te 's-Hertogenbosch.

Het interieur van de CUPRA Ateca Special Edition is nog verder verfijnd

Terug