29 mei 2019

Dit kost de duurste en krachtigste Volkswagen Touareg van dit moment

Dit kost de duurste en krachtigste Volkswagen Touareg van dit moment
De krachtige Volkswagen Touareg 4.0 V8 TDI 4MOTION

Volkswagen kondigde eerder aan het motorenpallet van de Touareg uit te breiden met een ferme V8-diesel. Deze krachtpatser heeft nu een (Nederlands) prijskaartje.

De 422 pk sterke Touareg V8-diesel is de krachtigste Volkswagen van dit moment. De nieuwste Touareg wordt ook meteen de duurste Touareg: op het prijskaartje prijkt een vanafprijs van € 125.770,-. Hij is vanaf de zomer leverbaar in Nederland.

Luxepaardje

Wie meer dan een ton neertelt voor een nieuwe Touareg 4.0 V8 TDI 4MOTION mag optimaal genieten, want Volkswagen rust zijn vlaggenschip standaard rijk uit als luxe Atmosphere. Dat betekent 18-voudig elektrisch verstelbare comfortstoelen, ledverlichting rondom, 19 inch lichtmetalen velgen, standaard luchtvering, vele assistentie- en veiligheidssystemen en een Vienna-lederen interieur afgewerkt met openporig eikenhout. Daarnaast is de achtcilinder leverbaar als luxere Elegance, waarbij het interieur is afwerkt met geborsteld aluminium. Het R-Line exterieurpakket is optioneel leverbaar op beide uitvoeringen.

Volkswagen Touareg V8

Spierbundel

Dankzij de dubbele turbo én een elektrisch aangedreven compressor trekt de Touareg V8-diesel zeer krachtig op: een sprintje vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur lukt in 4,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Een caravan of boot voorttrekken is kinderspel voor het 422 pk sterke blok met maximumkoppel van 900 Newtonmeter, hetzelfde niveau als supercars halen.

De premium SUV brengt een paar fraaie, hightech features met zich mee zoals Innovision Cockpit en optionele vierwielsturing.

De Volkswagen Touareg 4.0 V8 TDI 4MOTION komt eind juni beschikbaar in de configurator.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan