16 december 2018

E-tron GT: eerste emissievrije vierdeurs coupé van Audi komt in 2020

E-tron GT: eerste emissievrije vierdeurs coupé van Audi komt in 2020
Audi's nieuwste concept: de e-tron GT

Na de Audi e-tron SUV en de e-tron Sportback - waarvan de marktintroductie in 2019 gepland staat - presenteert het merk zijn volledig elektrische vierdeurs coupé. De Audi e-tron GT.

Over een krappe 7 jaar, in 2025, willen de Duitsers wereldwijd 12 emissievrije auto's hebben klaarstaan. Na de e-tron Sportback volgen eerst nog een aantal elektrische Avant- en Sportback-modellen. En daarna staat de Audi e-tron GT op de planning.

Audi e-tron GT

De conceptversie, waarbij de lettercombinatie GT verwijst naar Gran Turismo, maakte november 2018 zijn debuut op de autoshow van Los Angeles. Op basis van dit studiemodel wordt een productversie van de volledig elektrische vierdeurs coupé gebouwd. Die komt in 2020 op de markt.

Gran Turismo

De e-tron GT is een laag model: een echte Gran Turismo met een aflopende daklijn die we kennen van de Sportback-modellen. De GT is voorzien van de typerende quattro-wielkassen en geschoeid op 22" lichtmetaal. De grille is lager en breder dan die van Audi's eerste volledig elektrische SUV en van binnen is de coupé aangekleed met duurzame en vegan materialen. Denk bijvoorbeeld aan kunstleer en materiaal gemaakt van gerecyclede producten.

Een deel van het interieur van de Audi e-tron GT

De Audi e-tron GT is bijna 5 meter lang, zo'n 2 meter breed en meet 1 meter 38 in de hoogte. De vierdeurs heeft een lange wielbasis en het koetswerk is gebouwd uit aluminium, staal en koolstofvezel.

De twee elektromotoren, waarvan er één op de vooras en één op de achteras ligt, zijn samen goed voor 590 pk en laten de GT in 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten. De topsnelheid van Gran Turismo is begrensd op 240 km/u.

Accupakket

De 90 kWh accu ligt vlak in het chassis, tussen de voor- en achteras onder de cabine, en zorgt voor een actieradius van 400 kilometer. De GT beschikt over snelladen, wat betekent dat de batterij in 20 minuten tot 80 procent vol te laden is. Er kan dan weer zo'n 320 kilometer mee worden gereden.

Audi e-tron GT

Terug