27 juni 2019

Eerste elektrische ŠKODA komt eraan: CITIGO e iV vanaf 1 juli te reserveren

Eerste elektrische ŠKODA komt eraan: CITIGO e iV vanaf 1 juli te reserveren

De 'fossiele' CITIGO maakt plaats voor de CITIGOe iV, die vanaf maandag 1 juli te reserveren is.

In de bodem van de elektrische CITIGO ligt een 36,8 kWh groot accupakket, waarmee de kleine Tsjech (volgens WLTP) een actieradius van 265 kilometer heeft. Dat maakt de ŠKODA CITIGOe iV dé ideale stadsauto voor woon-werkverkeer. De 60 Ah-accu laadt bij een snellaadpunt in een uur tijd voor 80% vol. Thuis opladen gaat ook behoorlijk snel: 80% laden aan de wallbox gaat in vier uur en in vijf en een halfuur is die helemaal opgeladen. De batterij is gekoppeld aan een 83 pk en 210 Nm sterke elektromotor, waarmee de nieuwe CITIGO een aanzienlijk pittig stadautootje is: van 0 naar de 100 kilometer per uur gaat slechts in 12,5 seconden. En met een topsnelheid van 130 kilometer per uur is hij ook op de snelweg in zijn element.

Reserveer de ŠKODA CITIGOe iV nu

De elektrische CITIGO

 

Licht gewijzigd design

De CITIGOe iV lijkt als twee druppels water op zijn fossiele broertje. Ook de bagageruimte is gelijk: 250 liter. De elektrische variant onderscheidt zich door de ietwat aangepaste grille, die is meegespoten in carrosseriekleur, en door de enigszins andere bumper met geïntegreerde mistlampen. Geïntegreerde richtingaanwijzers in de verlichting en buitenspiegels zijn standaard. De spiegelkappen zijn zwart of uitgevoerd in de kleur van de auto. Het interieur van de CITIGOe iV kent een nieuwe dashboardafwerking en een speciale bekleding.

Vijfdeurs

De ŠKODA CITIGOe iV wordt alleen als 5-deurs op de markt gebracht: met vier deuren en een grote achterklep. De twee voorste deuren beschikken over elektrisch bedienbare ramen.

CO2-neutraal

Zoals iedere elektrische auto stoot de CITIGOe iV geen schadelijke stoffen uit. Hij is dus volledig uitstootvrij. Een elektrische auto is niet alleen kostenbesparend - denk aan de brandstofkosten, maar ook aan de lage bijtelling van 4 procent voor zakelijke rijders - maar je draagt ook bij aan de aan de reductie van CO2- en fijnstof-uitstoot. Een duurzame en milieubewuste keuze!

Reserveer de 100% elektrische CITIGO vanaf maandag 1 juli 2019 bij Autobedrijf Van den Udenhout. Dan ben je er als eerste bij wanneer die begin volgend jaar in Nederland arriveert! Prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Rijd de ŠKODA CITIGOe iV als allereerste

Interesse?

Laat je gegevens achter in het formulier wat je vindt door op onderstaande button te klikken. Dan houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de nieuwe ŠKODA CITIGOe iV.

Houd me op de Hoogte

Terug