10 mei 2019

Exclusieve Leon CUPRA R ST binnenkort in showroom Van den Udenhout

Exclusieve Leon CUPRA R ST binnenkort in showroom Van den Udenhout
De zeer exclusieve en gelimiteerde Leon CUPRA R ST is in week 19 in productie genomen: zomer 2019 wordt hij in de Bossche showroom van Van den Udenhout verwacht.

Er komt slechts een vijftal auto's van de Leon CUPRA R ST naar Nederland. En één daarvan komt in de zomer van 2019 naar onze CUPRA-showroom aan de Balkweg 6 te 's-Hertogenbosch. Die auto is momenteel (week 19) in productie gegaan.

Het is naar verluidt de laatste nieuwe CUPRA met een SEAT-badge. De Leon CUPRA R ST, dus zónder SEAT in de naamsaanduiding, biedt de ultieme sportbeleving voor het hele gezin. Je herkent 'm direct aan zijn bronzen accenten en koolstofvezel onderdelen. Vanbuiten, maar óók vanbinnen. Want in het interieur zijn zelfs de luchtroosters in koperkleur uitgevoerd.

Zelfs de luchtroosters van de Leon CUPRA R ST zijn in koperkleur uitgevoerd

Krachtige prestaties

Met extra veel bagageruimte, een neerklapbare achterbank, vijf zitplaatsen en een bevestigingspunt voor de Maxi Cosi is de Leon CUPRA R ST de ideale gezinsauto. Maar dan wel eentje die absolute topprestaties levert. De 300 pk sterke stationwagen met onder de kap een 2 liter TSI-turbomotor, gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling, trekt vanuit stilstand een sprintje naar de 100 kilometer per uur in slechts 4,9 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u en vierwielaandrijving is de standaard.

De auto is niet alleen supernel, maar door de grote Brembo-remmen achter de 19" bronskleurige velgen laat de CUPRA R ST ook spectaculaire remprestaties zien! De 5 rijprofielen versterken de rij-ervaring: zet de auto in de Comfort-, Sport-, Eco- of Individual-stand. Verlang je naar net dat beetje éxtra adrenaline? Dan is er de CUPRA-modus.

Sportieve noot

Naast alle koolstof delen zorgt ook de viervoudige uitlaat voor een sportieve noot. Uit de vier uitlaatpijpen klinkt een overduidelijke CUPRA-sound. Alles bij elkaar maakt het dé ideale auto voor hem. Maar ook voor haar. 

Zeer exclusieve Leon CUPRA R ST

Blackness Grey

De Leon CUPRA R ST wordt in een aantal opvallende kleuren gemaakt, zoals Magnetic Tech, Midnight Black en Nevada White. Maar onze auto wordt gespoten in de exclusieve kleur Blackness Grey.

Dankzij Keyless Entry is de auto te openen, sluiten, starten én stoppen zonder de sleutel uit de handtas, of broekzak, te hoeven halen. Na een druk op de startknop word je begroet met een speciale CUPRA-welkomstboodschap op het 8" kleurenscherm in het middenconsole. Daarnaast zijn de traditionele tellerbakken vervangen door een digitaal instrumentenpaneel. Het display van deze Virtual Cockpit is naar eigen smaak in te delen. 

Het 8" kleurenscherm in het middenconsole en het Virual Cockpit in de Leon CUPRA R ST

Koperkleurige details

De versnellingspook en het stuurwiel zijn bekleed met Alcantara-leer en zowel het stuur als de verwarmde 'bucket seats', met CUPRA-letters in de rug, zijn tot in detail afgewerkt met koperen stiksels.

Ná de Leon CUPRA R ST mag SEAT haar badges niet meer aanbrengen op de auto's van CUPRA. Dat maakt de Leon CUPRA R ST een gepast 'afscheidscadeautje' van het merk met een verwacht prijskaartje van ruim € 60.000,-.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan