3 september 2018

Productie Audi e-tron gestart in Brussel

Productie Audi e-tron gestart in Brussel

De massaproductie van Audi's eerste volledig elektrische SUV, de e-tron, is maandag gestart in Brussel. Omdat Audi zijn e-tron nog officieel moet onthullen (en dat gebeurt over 2 weken in San Francisco), krijgen we nog geen nieuwe beelden te zien en houdt Audi het exterieurdesign van zijn nieuwe SUV nog even geheim.

Hoewel het exterieur geen hele grote verrassing meer zal zijn, krijgen we Audi's nieuwe model pas op 17 september voor het eerst zonder camouflage te zien. Nu laat Audi ons slechts een Misano-rode e-tron onder een doek zien: het allereerste exemplaar dat in Brussel van de band kwam.

Productie

De Audi-fabriek in Vorst, gelegen nabij de Belgische hoofdstad Brussel, is speciaal aangepast voor de productie van de elektrische SUV. Voorheen werd hier Audi's compacte A1 geproduceerd. Daarvan rolde begin vorige maand in de Belgische fabriek het laatste exemplaar van de band. De nieuwe generatie van Audi's A1 wordt overigens in de Audi-fabriek in het Spaanse Martorell gemaakt.

"De werknemers van de fabriek in Brussel hebben veel productiefases opnieuw bedacht, gepland en omgezet", vertelt Patrick Danau, directeur van de Belgische fabriek. De medewerkers hebben meer dan 200.000 trainingsuren achter de rug om de e-tron te kunnen maken. De elektromotoren van de Audi e-tron worden in een productiefaciliteit in Győr, in Hongarije, gemaakt.

Snelladen

Begin 2019 komt de e-tron op de markt met een verwachte vanafprijs van 82.500 euro. De e-tron krijgt een 95 kWh‑accupakket met een actieradius van zo'n 400 kilometer. De elektrische SUV kan tot 150 kW laden bij een snellaadstation. Volgens Audi moet 30 minuten laden dan ook voldoende zijn om weer heel wat kilometers te rijden.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan