21 augustus 2019

Dit kosten de nieuwe plug-in hybridevarianten van de Audi Q5

Dit kosten de nieuwe plug-in hybridevarianten van de Audi Q5
Bestel de Audi Q5 TFSI e quattro vanaf € 65.750,-.

Audi presenteerde op het Autosalon van Genève (maart j.l.) de nieuwe plug-in hybridevarianten van vier bestaande modellen. Inmiddels heeft het merk de prijs van de Q5 50 TSFI e quattro en de Q5 55 TSFI e quattro bekendgemaakt.

Configureer direct

Comfort

De Q5 is de enige SUV van het merk die een stekker krijgt en wordt in twee varianten in de markt gezet. Met een vanafprijs van € 65.750,- is die, door het lagere verbruik, ook nog eens een stuk scherper geprijsd dan de reguliere Q5. De comfortabele Q5 50 TFSI e quattro is Pro Line uitgevoerd, met een onder de kap 2.0-liter benzinemoter gekoppeld aan een elektromotor. Goed voor 299 pk en een elektrisch rijbereik van zo'n 40 kilometer. Het vermogen wordt - zoals de naam al doet vermoeden - verdeeld over alle vier de wielen.

Bekijk de brochure

Audi Q5 55 TFSI e quattro

Sportiviteit

De 55 TFSI e quattro is (met een vanafprijs van € 77.950,‑) iets prijziger, maar met 367 pk ook net wat krachtiger. Een leuk feit is dat hij zelfs nog wat krachtiger én lager geprijsd is dan de SQ5 TDI (met 347 pk en een vanafprijs van € 105.720,-). Evenals de 50 TFSI e quattro rijdt de Q5 55 TFSI e quattro 239 km/u op top en sprint hij van 0 naar 100 in 5,3 seconden. De 50 TFSI e quattro heeft daar 6,1 seconden voor nodig. In elektromodus is de topsnelheid van beide auto's begrensd op 135 km/u. En schakelen gaat bij beide varianten automatisch met een 7-traps S tronic.

Het accupakket heeft een capaciteit van 14,1 kWh. Afhankelijk van het type lader is dat in 2,5 tot 6 uur op te laden.

Download de prijslijst

Drie uitvoeringen

De Q5 TFSI e is nu te configureren en te bestellen in drie verschillende uitvoeringen. De 50 TFSI e quattro is standaard uitgevoerd als Pro Line, met een uitgebreid multimedia- en navigatiesysteem met Audi Connect, een elektrisch bedienbare achterklep, parkeersensoren, comfort-airconditioning, xenonverlichting en 18" lichtmetalen velgen. Een trede hoger in de prijslijst staat de S edition, met onder andere S line in- en exterieur, 19" wielen, anti-inbraakalarm en ledkoplampen en -knipperlichten. De 55 TFSI e is er alleen als Competition, die bovenop de S edition ondermeer 20" lichtmetalen velgen, lederen bekleding en elektrisch verstelbare voorstoelen heeft.

Het interieur van de Audi Q5 TFSI e quattro

Blijf op de hoogte van het laatste Audi-nieuws

 

Audi start begin 2020 met de levering.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan