4 oktober 2018

Eerste RS SUV van ŠKODA onthuld op Autosalon Parijs

Eerste RS SUV van ŠKODA onthuld op Autosalon Parijs
De nieuwe en krachtige SUV van ŠKODA, de Kodiaq RS

Behalve de Vision RS brengt ŠKODA meer nieuws naar Parijs. De Tsjechen presenteren daar tijdens de internationale autoshow haar eerste RS SUV: de Kodiaq RS.

De Kodiaq met tweeletterige verwijzing naar de sportieve lijn van het merk beleeft met zijn krachtige 2.0 liter biturbo TDI van 240 pk zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Parijs. Dankzij de vierwielaangedreven zeventraps DSG-automaat geeft ŠKODA haar eerste RS SUV een rijgedrag dat past bij het sportieve topmodel. De Kodiaq RS rijdt op topsnelheid 220 kilometer per uur en sprint in 7 seconden van 0 naar 100 km/u.

Krachtig motorgeluid

Dankzij Dynamic Sound Boost ervaart de bestuurder een nóg sportievere rijbeleving. Dit systeem geeft kunstmatig een krachtiger motorgeluid, afhankelijk van de gekozen rijmodus. Zet de bestuurder de SUV op de Eco-stand, dan laat de auto zijn werkelijke geluid horen. In de Comfort-stand wordt het motorgeluid minimaal versterkt, maar klinkt het nog vriendelijk. Het echte 'rauwe' geluid wordt hoorbaar in de Sport-modus. Door een adaptief onderstel, voorzien van Dynamic Chassis Control (DCC), wordt ook de demping aanpast aan de gekozen rijmodus.

RS-look

De nieuwe Kodiaq heeft dankzij de 20-inch lichtmetalen velgen met rode remklauwen, de nieuwe bumpers en zwarte accenten een typische RS-look. Bij dat sportieve uiterlijk zijn de nodige RS-logo's uiteraard niet vergeten. De auto heeft standaard full-LED-koplampen en ŠKODA geeft haar nieuwe topmodel ook Virtual Cockpit mee, het digitale instrumentenpaneel. De sportzetels zijn gemaakt van het suède-achtig materiaal alcantara, gecombineerd met kunstleer, en zijn afgewerkt met rode stiksels. Ze behoren evenals de LED-sfeerverlichting tot de standaarduitrusting.

De Kodiaq RS is in de basis een vijfzitter, maar optioneel ook leverbaar als zevenzitter. Verkoopinformatie voor de Nederlandse markt volgt spoedig.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan