3 augustus 2018

Meer lekke banden in de maand juli

De ANWB telt in de maand juli meer lekke banden in het buitenland. Dit is een stijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar.

In de afgelopen maand hielp de ANWB Alarmcentrale in het buitenland 2.300 autobezitters met een lekke band. Dat is ten opzichte van juli 2017 een stijging van 7 procent. Een van de oorzaken was dat bijna de helft van de automobilisten geen reservewiel in de wagen had. De meeste meldingen van lekke banden komen uit Frankrijk, Duitsland en België, blijkt donderdag uit gegevens van de ANWB. Met name in het weekend leidt een lekke band tot veel vertraging. Iemand die bijvoorbeeld in België op vrijdagavond een lekke band krijgt, moet er rekening mee houden dat hij of zij pas maandag de reis kan vervolgen. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van bepaalde bandensoorten en de openingstijden van garages en bandenbedrijven.

Reservewiel

Het is autobezitters aan te raden altijd een reservewiel mee te nemen op vakantie. Om gewicht te besparen hebben auto's vaak niet meer standaard een reservewiel aan boord. Daarom wordt het aangeraden om voor vertrek de banden na te lopen op beschadigingen, het profiel te controleren en de banden en het reservewiel op de juiste spanning te brengen.

Laat nu uw banden conroleren en wij vullen meteen uw vloeistoffen bij. Maak vandaag nog een afspraak!