3 juli 2018

Mobiliteitsgarantie: hoe werkt het?

Pech onderweg is al vervelend genoeg. Al helemaal als u op vakantie bent! Daarom bieden wij u gratis pechservice (mobiliteitsgarantie) in heel Europa aan. Dit is een garantie die u krijgt bij pech, zowel in Nederland als in het buitenland. Deze garantie is alleen gratis indien de auto is onderhouden bij een officiële merkdealer conform fabrieksvoorschriften.

Volkswagen (Bedrijfswagens) mobiliteitsservice

Bel 24/7 in Nederland: 0800 - 555 7000
Voor het buitenland: +31 800 - 555 7000

 1. Wanneer schakel ik de Volkswagen Mobiliteitsservice in?
  Als u onverhoopt pech krijgt met uw Volkswagen. Het maakt niet uit wáár u pech krijgt: op uw eigen oprit, of elders in Nederland of Europa. Ook bij (ruit)schade kunt u de Mobiliteitsservice inschakelen. Bij twijfel zal de Volkswagen alarmcentrale u informeren over de mogelijkheden.
 2. Hoe werkt Volkswagen Mobiliteitsservice?
  Wanneer u de Mobiliteitsservice belt, wordt de dichtstbijzijnde Volkswagen dealer ingeschakeld of de ANWB Wegenwacht. Bij stranding op een Nederlandse snelweg of N-weg zult u altijd worden geholpen door de ANWB Wegenwacht.
 3. Wat valt niet onder de Volkswagen Mobiliteitsservice?
  Als u de Mobiliteitsservice belt, zal de meldkamer controleren of uw pech onder de dekking van de Mobiliteitsgarantie valt. Een aantal zaken zijn uitgesloten:

  • Pech veroorzaakt door eigen toedoen
  • Verkeerd ingebouwde achteraf-accessoires.
  • Sleutel in afgesloten auto.
  • Geen of verkeerde brandstof in tank.
  • Vastgevroren onderdelen.
  • Niet-uitgevoerd onderhoud of niet-uitgevoerde geadviseerde reparaties.
  • Vervolghulp na een lekke band (transport naar dealer/vervangend vervoer).
  • Ongeval of gevolgen daarvan.
  • Diefstal of poging daartoe.

Audi mobiliteitsservice

Bel 24/7 in Nederland: 0800 - 2834 4857
Voor het buitenland: 00800 - 2834 4857

Download hier alle informatie rondom de Audi Mobiliteitsservice.

Wanneer een kleine reparatie of handeling ter plaatse noodzakelijk is (te laag olie- of koelvloeistofpeil of lekke band) kunt u rekenen op het gemak van Audi Mobiliteitsgarantie. In deze situatie zijn de kosten van de hulpverlening voor rekening van Audi. In andere gevallen kunt ook een beroep doen op de Audi hulpverlening, alleen zijn de kosten voor vervolghulpverlening en de reparatie voor uw rekening. Voorbeelden hiervan zijn:

• Lege accu door eigen toedoen
• Naderhand verkeerd ingebouwde accessoires
• Sleutel in afgesloten auto achterhalen
• Vastgevroren onderdelen
• Ongeval of de gevolgen daarvan en diefstal of poging daartoe

Indien u strandt vanwege achterstallig onderhoud of geadviseerde reparaties die niet zijn uitgevoerd, kunt u wel een beroep doen op de Audi Mobiliteitsgarantie, maar zijn de kosten volledig voor uw rekening.

SEAT Mobiliteitsservice

Bel 24/7 in Nederland: 0800 - 0242500
Voor het buitenland: +31 70 3145375

Download hier alle informatie rondom de SEAT mobiliteitsgarantie.

SEAT Mobiliteitsservice zorgt ervoor dat je wordt geholpen wanneer je als gevolg van een defect aan je auto onderweg gestrand bent. Wij bieden je ook ondersteuning na een ongeval, bij diefstal, wanneer je zonder brandstof staat of wanneer je geen reservewiel hebt. Neem altijd eerst contact met ons op via een van boven genoemde telefoonnummers en voorkom dat je in een gevaarlijke situatie terecht komt waardoor gevolgschade aan je auto kan ontstaan.

Wij zorgen er voor dat je zo snel mogelijk je reis kunt voortzetten, in je eigen auto of op andere wijze, onder de volgende voorwaarden:
• Er komt een service-auto op de plek waar je auto staat, met service-experts die zo mogelijk je auto ter plekke repareren.
• Wanneer dit niet mogelijk is, zal je auto naar de dichtstbijzijnde SEAT-vestiging worden gesleept om daar te worden gerepareerd.

ŠKODA Mobiliteitsservice

Bel 24/7 in Nederland: 0800 - 023 00 24
Voor het buitenland: +31 800 - 023 00 24

Met een ŠKODA sta je zelfs met pech nooit lang stil. Dat komt door onze gratis Mobiliteitsservice, die geldt voor elke ŠKODA die geleverd is vanaf 1 januari 2000, en wordt onderhouden bij een erkende ŠKODA-dealer. Weigert je auto dan eens onverhoopt, dan helpen wij je kosteloos weer snel op weg.

Bekijk hier alle informatie over de ŠKODA Mobiliteitsservice.