22 april 2021

Grondige facelift voor Volkswagen Polo

Grondige facelift voor Volkswagen Polo
De vernieuwde Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo, waarvan het huidige model in 2017 op de markt kwam, krijgt een facelift. Wij verwachten de nieuwe Polo in september in de showroom.

Uiterlijk

De facelift van de Volkswagen Polo brengt het model visueel een stuk dichterbij de Volkswagen Golf. Dat komt met name door de lichtunits. Die zijn nieuw van vorm en led is de standaard. Net als bij de Golf wordt de leddagrijverlichting doorgetrokken in een ledstrip die wordt onderbroken door het VW-logo. Vanaf de de Style-uitvoering beschikt de Polo overigens over matrix-ledkoplampen. Daarbij horen ook dynamische richtingaanwijzers.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De voorkant van de nieuwe VW Polo

De achterlichten van de vernieuwde Polo hebben dezelfe vorm als die van de Golf. Ze lopen deels door in de achterklep, waarop de modelnaam staat uitgeschreven onder het logo van Volkswagen.

Infotainment

Binnenin de Polo vinden we een nieuw multimediasysteem wat altijd online is en standaard is voorzien van een 6,5" scherm. Een groter scherm van 8 of 9,2" is is optioneel. Het systeem ondersteunt Apple Carplay en Android Auto.

Deels autonoom rijden (level 2)

Elke Polo krijgt standaard een digitale (8") cockpit én een multifunctioneel stuurwiel. Dankzij (het optionele) IQ. Drive Travel Assist met Adaptive Cruise Control en Lane Assist kan de Polo (tot een snelheid van 210 km/u) gedeeltelijk autonoom rijden. Bij deze modellen beschikt het stuurwiel over aanraakgevoelige oppervlakten, welke detecteert of de bestuurder beide handen aan het stuurwiel houdt.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het interieur van de Polo facelift

Uitvoeringen

De standaardversie van de vernieuwde Polo beschikt onder meer over (handmatige) airco, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, en elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels. Op de optielijst staan een panoramisch schuif-/kanteldak, een Beats-audisysteem, keyless entry, een trekhaak en een sportonderstel. De Polo wordt - naast de basisversie - uitgebracht als Life, Style én als R-Line. Ook komt er een Polo GTI.

TSI motoren

De vernieuwde Polo komt met drie zuinige 1.0-liter benzinemotoren, goed voor 80, 95 of 110 pk. Een handgeschakelde zesbak is standaard, de 110 pk-versie krijgt een zeventraps DSG-automaat.

Prijzen worden bekend in aanloop naar de marktintroductie, die later dit jaar plaatsvindt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan