21 maart 2017

Rijervaring nieuwe Volkswagen Golf: onze klanten vertellen!

Een aantal van onze klanten ging twee dagen op pad met de nieuwe Volkswagen Golf. Wij vroegen hen hun rijervaring met ons te delen en ontvingen mooie reacties!

De ervaring van: De familie Stam

Wauw, leuk dat wij de Golf mogen reviewen. Een heel weekend met de nieuwe golf 7 op stap. 

Interieur:
Wat ons als eerste opviel was de ruimte die de golf van binnen heeft. De auto lijkt niet groot, maar van binnen is hij ruimer dan verwacht. De kinderen hadden achter ook genoeg beenruimte. Dit is wel erg prettig met opgroeiende kinderen. Onze dochter (12 jr) miste een usb aansluiting achterin. De kofferruimte daarentegen was ruim, wat we al van de Golf kennen en gelukkig is er ook nog extra ruimte gelaten voor een reservewiel. Wat mij was opgevallen is dat het blok, wat onder het stuur zat bij de golf 6, verdwenen is. Dit vind ik een enorm pluspunt, omdat de benen dan meer bewegingsvrijheid hebben. Wat ons ook opviel was het kleine extra raampje achter de spiegel. Dit geeft net iets meer zicht in linker en rechter hoek.

 

De ervaring van: de familie Rutjens

Afgelopen weekend hebben wij de nieuwe, geupdate golf 7 mogen ervaren. Wij, een gezin van 3, rijden al jaren vol tevreden met een golf 5 GTI. We vroegen ons af of de nieuwe golf nu echt beter en fijner is.

De 3-cilinder knort als een 6-cilinder
De golf die we mee kregen was een 1 liter 3 cylinder TSI. Dat is wel iets anders dan de 2 liter motor in de GTI. Tenminste dat dacht ik, maar ik heb geen moment vermogen gemist. Weg rijden bij het stoplicht of invoegen op hoge snelheid ging zonder problemen. De 3-cilinder knort als een 6-cilinder waardoor het sportiever lijkt dan dat hij is. Hij heeft niet de gasreactie van de GTI, maar dat is niet meteen negatief. 

Het interieur
Wat meteen opviel was dat de kilometer en toeren teller zijn vervangen door een display. Ook in het midden van de console is een groot touch screen aanwezig. Ik rijdt vaak met huur auto’s en op een of andere manier zit alles toch net iets logischer in elkaar bij Volkswagens en Audi’s dan bij de andere merken. Een boekje is niet nodig, alles werkt meteen zoals je verwacht, alles zit op de juiste plek. Het duurde hierdoor ook niet lang voordat onze 6 jarige zoon die we de eerste dag voorin hadden gezet wist hoe hij de DAB-radio kon bedienen. Mijn vrouw was zeer te spreken over de telefoon connectie met de auto. Dit ging zeer snel en makkelijk en daarna kon zij zeer eenvoudig muziek streamen. Het touch screen vindt ze ook zeer fijn, ze vroeg zich al af of het in onze golf past (helaas). Het touch screen werkte vlekkeloos. Zelfs tijdens het rijden is deze zeer makkelijk te bedienen. De versie die wij hadden had geen “gesture control”. Of dit een fijne toevoeging is weten we dus niet. Navigeren was het enige waar ik echt aan moest wennen. Ik ben een Garmin gewent en die kaarten zijn toch anders dan bij de Volkswagen. Die van Garmin geven iets meer hulp. Maar het grote voordeel van de golf is dat het navigatie precies goed voor je neus tussen de 2 tellers zit. Echt perfect. Overige info staat verder weer op het grote touch screen, maar is ook in de tellers in te stellen. Zeer handig.

Wat een verrassing!
Een optie die mij erg verbaasde was de LED verlichting voor. Normaal zou ik zo iets niet op de optie lijst aan kruisen, want voor het zelfde geld heb je allerlei andere zaken, maar normaal heb je de proefrit ook niet in het donker. Wat een verrassing; het licht is zeer wit en de rechter witte door getrokken en linker geblokte streep zijn echt een stuk langer. Het maakt het auto rijden s ’avonds veel minder vermoeiend, had ik echt niet verwacht. Waar ik moeite mee had om te wennen was de adaptieve cruise control. Op het moment dat uitvoegt nadat je voor een andere auto hebt gereden en de cruise control ervoor zorgde dat je vaart mindert. Het gebeurde me 2 keer dat hij in een keer het gas weer oppakte, net voor een bocht, omdat voor de auto de weg vrij is. Iets wat je in de gaten moet houden als je deze functie inschakelt en je er niet bekend mee bent.

De nieuwe golf 7 is weer een zeer goed auto, echt eentje die je iedereen kan aanraden omdat hij van jong tot oud van sportief tot zakelijk zal bevallen. De Ford Focus komt in de buurt maar helaas voor Ford, de Golf wint het gemakkelijk.

Mijn tip

Kies de 1 liter 3 cilinder en de led-verlichting voor, je zult er geen spijt van hebben. Ik miste zelf de emotie van het sportieve en uiterlijk van de GTI. Het is allang geen petjes auto meer en die parkeer je met trots en daarvan betrap ik me dat ik er nog steeds naar omkijk met een glimlach. Ik ben erg benieuwd wat de Golf 7 GTI met me zal doen!

Review_Golf2.jpg Review_Golf.jpg

De ervaring van: Rick Thommassen

Eindelijk was het zo ver, ik mocht het nieuwste model Volkswagen Golf voor 2 dagen meenemen. Tijd dus om deze auto goed aan de tand te voelen!

Lopend naar de auto vallen de nieuwe (nep) uitlaatpijpen mij op. Hoewel het er stijlvol uit ziet hou ik er persoonlijk niet echt van. Verder zijn er nog een aantal kleine wijzigingen aan de buitenkant aangebracht die de Golf 7 weer nieuw leven inblazen. Vooral de nieuwe (kop)lampen en bumpers zijn erg mooi.

Het ex- en interieur

De nieuwe koplampen draaien automatisch als je een bocht instuurt. Hierdoor worden de delen van de weg waar je naartoe gaat verlicht. Dit is natuurlijk een stuk nuttiger dan een lichtbundel die recht de berm in schijnt. Het eerste wat mij opviel na het instappen was de nieuwe binnenspiegel. Misschien een vreemd detail maar wauw wat ziet die er mooi uit! Randjes zijn verdwenen en het enige wat zichtbaar is is een spiegel. Daarna valt natuurlijk de afwezigheid van analoge tellers op.

Het grote scherm recht voor je neus is misschien niet nieuw in de autowereld maar daardoor niet minder fijn. Je kunt zelf precies instellen waar je tijdens het rijden naar kijkt. Mijn favoriet was het navigatiescherm. Ook als je geen bestemming had ingevoerd was er een duidelijk kaartje zichtbaar die precies liet zien waar je was. De enige informatie die ik miste was de maximumsnelheid... Die bleef helaas op de navigatie-unit in het dashboard staan. Dit terwijl de kaart op het andere scherm zichtbaar was.

Heerlijk vlot door het verkeer

Last but not least, het rijden van de nieuwe Golf. De auto die ik mee kreeg bij van den Udenhout in 's-Hertogenbosch had een 1.4 TSI onder de motorkap. De 125pk die deze auto produceerde worden via een DSG automaat met 7 versnellingen naar de wielen gestuurd. Dit is, zeker in Nederland, meer dan genoeg. Je kunt er heerlijk vlot mee door het verkeer rijden zonder veel moeite te hoeven doen. Zeker vergeleken met de 1.2 TSI met 105pk in mijn huidige Golf 7 lijkt de nieuwe Golf een stuk sneller.

Kort samengevat is de nieuwe Volkswagen Golf nog steeds een hele fijne auto om mee te rijden. De facelift gaat er waarschijnlijk niet voor zorgen dat massaal mensen hun huidige Golf 7 in gaan ruilen. Waar de facelift wel voor gezorgd heeft is weer een hele mooie Golf met nieuwe motoren die een stuk fijner zijn dan de oude. Ook zijn er nu nieuwe opties beschikbaar, zoals het digitale dashboard (Active Info Display), die zeker het aanvinken waard zijn. Ik verwacht dan ook dat deze auto de trend van zijn oudere broertjes voort gaat zetten en dat we hem nog vaak op de weg tegen komen!