10 september 2018

Interieur Volkswagen T-Cross in beeld

Interieur Volkswagen T-Cross in beeld
De nieuwe Volkswagen T-Cross wordt in de herfst van 2018 gepresenteerd

Volkswagen laat voor het eerst iets van het interieur van de T-Cross zien. Het kleine broertje van de T-Roc wordt in de herfst onthuld en komt in de lente van 2019 naar Nederland.

Na de Touareg, de Tiguan, de Tiguan Allspace en de T-Roc wordt de T-Cross de vijfde (en tevens kleinste) SUV van Volkswagen. Het merk liet al eerder schetsen en foto's van gecamoufleerde exemplaren van het nieuwe model zien. Maar nu krijgen we ook de eerste schetsen van het interieur van de compacte SUV te zien.

De T-Cross heeft een stoer design en de cross-over is straks ook met twee verschillende lakkleuren beschikbaar. De tweekleurige dashpads aan de binnenkant van de auto sluiten mooi aan bij de two-tone lakafwerkingen.

Tijdens het ontwerpproces konden de designers door middel van Virtual Reality al plaatsnemen in het interieur. Zo konden ze de ergonomie en de looks al in een vroeg stadium beoordelen en perfectioneren.

Het kleine broertje van de T-Roc heeft een lengte van 4,1 meter en is 1,56 meter hoog.

Laadruimte

De verschuifbare achterbank in de auto zorgt voor meer beenruimte achter óf een grotere laadcapaciteit. Met de bank omhoog kan er 385 tot 455 liter worden vervoerd, maar met de rugleuning neergeklapt ontstaat er een vlakke laadruimte met een inhoud van maar liefst 1.281 liter.

Motoren

De benzinelijn van de T-Cross biedt keuze 3 verschillende motoren met turbotechnologie: de 95 pk sterke 1.0 TSI, de 115 pk sterke 1.0 TSI en een 150 pk sterke 1.5 TSI. De T-Cross kent slechts een dieselvariant: een 95 pk sterke 1.6 TDI.

Later dit jaar wordt de T-Cross in zijn geheel gepresenteerd. Prijzen en specificaties worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan