23 augustus 2018

Kodiaq RS debuteert in Parijs: ŠKODA licht tip van de sluier

Kodiaq RS debuteert in Parijs: ŠKODA licht tip van de sluier
Première nieuwe ŠKODA Kodiaq RS tijdens Autosalon Parijs

ŠKODA stelt in oktober zijn eerste RS SUV-model voor aan het grote publiek. Tijdens de Autosalon van Parijs wordt de nieuwe Kodiaq RS aan het licht gebracht.

Met 2 teaserfoto's licht ŠKODA alvast een tipje van de sluier. We zien slechts een silhouet, inclusief velgmotief. Maar wat opvalt is het rode RS-logo in de grille van de dynamische SUV.

De Kodiaq RS is het eerste SUV-model wat voorzien is van deze lettercombinatie, plus daarbij de allereerste ŠKODA die dit nieuwe, rode RS-logo draagt. Het logo zal in de toekomst op alle RS-modellen te vinden zijn.

De lettercombinatie RS staat voor Rally Sport en dateert uit 1974, toen het voor het eerst werd gebruikt bij de 2 rallyprototypen van ŠKODA. In het jaar 2000 zagen we de letters terugkomen op het eerste RS-serieproductiemodel: de Octavia RS.

1920_180823-ready-for-its-world-premiere-the-skoda-kodiaq-rs-1.jpg

De eerste SUV van de sportieve RS-lijn krijgt vierwielaandrijving en een 2.0 liter biturbo TDI van 239 pk mee. De bolide is daarmee voorzien van de krachtigste diesel ooit in een ŠKODA. De Kodiaq RS is in de basis een vijfzitter, maar optioneel ook leverbaar als zevenzitter.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan