26 oktober 2018

Nieuw in de Volkswagen-familie: de compact ruime T-Cross

Nieuw in de Volkswagen-familie: de compact ruime T-Cross
Het kleine broertje van de T-Roc is een compacte reus met eigen persoonlijkheid

Een compacte reus, de nieuwe Volkswagen T-Cross. De Duitsers trokken donderdagavond in Halfweg, nabij Amsterdam, het doek van hun nieuwste en tevens kleinste SUV.

Kleine afmetingen, kleine motoren, maar een grote binnenruimte. De T-Cross is - met slechts 12 centimeter verschil in lengte met grote broer T-Roc - een volwaardige vijfdeurs. De vier meter en elf centimeter lange SUV staat op Volkswagen's modulaire MQB-platform waar ook de Polo (en later ook de ŠKODA Scala) op wordt gebouwd. De wielbasis van 2 meter 56 komt daardoor overeen.

Hoewel de T-Cross wat uiterlijke kenmerken van grote broer Tiguan heeft overgenomen, beschikt hij duidelijk over een eigen persoonlijkheid. De scherp gesneden voorkant met vlakke koplamp-units in de grille laat de familieband met de andere Volkswagen SUV's zien, maar uniek is de doorlopende strook tussen de achterlichten. Afgekeken van Audi, maar bij de T-Cross slechts een reflectiebalk die de LED-achterlichten met elkaar verbindt. Dat laat de compacte SUV nou nét een stukje breder lijken.

De reflectiebalk achterop de T-Cross verbindt de LED-achterlichten

Ruim van binnen

De compacte T-Cross heeft een verrassend ruim en flexibel interieur. De verschuifbare achterbank zorgt voor extra beenruimte of laat de koffercapaciteit groeien van 385 naar 455 liter. Door de rugleuning neer te klappen, krijgt de vijfdeurs een bagageruimte van een grote jongen! De simpele handeling vergroot de laadruimte tot een inhoud van 1281 liter. En als er éxtra grote pakketten mee moeten, dan kan ook de voorste stoel plat. 

De compacte T-Cross heeft een ruim interieur

Persoonlijk

De nieuwe T-Cross heeft een hoge individualiseringsgraad. Het interieur kan worden aangekleed met een divers palet aan kleuren en accenten, aan de panelen op het dashboard kan een 3D-look worden toegekend en er is keuze voor een tweekleurige stoelbekleding. De buitenspiegels en de velgen zijn in een afwijkende kleur uit te voeren: Black, Energetic Orange of Bamboo Garden.

Standaard is de T-Cross uitgerust met een boordcomputer, een gewone radio, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, en elektrische spiegels en ramen. Wie bijvoorbeeld ook airconditioning wil, zal daarvoor een optiepakket moeten aanschaffen. Wat betreft de rijassistenten beschikt de T-Cross standaard over Front Assist met voetgangersdetectie en City Emergency Brake, Lane Assist, Hill Start Assist en dode-hoekdetectie inclusief uitparkeerassistent. Automatische adaptieve cruise control, Park Assist en vermoeidheidsherkenning zijn optioneel.

Speciale uitvoeringen

De SUV komt op de markt in 3 aantrekkelijke uitrustingsniveaus, genaamd T-Cross, Life en Style. De Style beschikt standaard over LED-koplampen en heeft 17-inch lichtmetale velgen. Standaard staat de T-Cross staat op 16-inch stalen wielen. Een R-line-pakket is leverbaar op de Life- en de Style-uitvoering.

De T-Cross komt op de markt als voorwielaangedreven SUV en wordt geïntroduceerd met 3 verschillende benzinemotoren (1.0 en 1.5 TSI, met 95 tot 150 pk) en één 1.6 TDI-dieselmotor met 95 pk. Afhankelijk van de keuze is de motor gekoppeld aan een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een DSG-automaat met 7 verzetten.

De Volkswagen T-Cross wordt in het voorjaar van 2019 verwacht

De T-Cross wordt gebouwd in de Volkswagen-fabriek in het Spaanse Navarra, waar ook de 54 millimeter kortere Polo het levenslicht ziet. De compacte vijfdeurs wordt in het voorjaar van 2019 verwacht, prijzen zijn nog niet bekend.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan