28 januari 2019

Nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet Kamiq

Nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet Kamiq
De naam Kamiq prijkt op de achterklep van ŠKODA's nieuwste SUV

De nieuwe, compacte SUV van ŠKODA krijgt de naam Kamiq. De onthulling van de cross-over staat in maart gepland op de autoshow van Genève.

Tweede huid

De Kamiq wordt de derde en kleinste SUV in de lijn van ŠKODA en komt onder de Kodiaq en de Karoq. Typerend aan de SUV-modellen van ŠKODA is dat ze allemaal beginnen met de letter K en eindigen met een Q. Zo ook 'Kamiq', een woord uit de taal van het Inuit-volk dat in Groenland en Noord-Canada leeft. Letterlijk vertaald betekent het 'tweede huid'. Toepasselijk, want sinds april 2018 rijdt er al een ŠKODA-model in China met dezelfde naam. Echter blijft het alleen bij de naam die ze delen, want de Europese Kamiq wordt wel degelijk een andere auto. Het wordt een afgeleide van het concept-model Vision X dat ŠKODA een jaar geleden presenteerde op het Autosalon van Genève.

De ŠKODA Kamiq staat evenals zijn neefjes van Volkswagen en SEAT (de T-Cross en de Arona) op het MQB-platform wat het mogelijk maakt de moderne en elektronische assistentiesystemen van de grotere modellen uit te rollen op de nieuwe, compacte SUV.

Koplampen

ŠKODA is gestart met een teasercampagne van de Kamiq. Op de beelden zien we duidelijk de tweelaagse ledkoplampen terugkomen, dezelfde als ook de Vision X heeft. De nieuwe cross-over combineert de eigenschappen van een compacte auto met de voordelen van een SUV. Denk aan een hoge zitpositie, beter zicht en een makkelijke in- en uitstap. Zoals we van het merk gewend zijn, staat ook de ŠKODA Kamiq bol van handige Simply Clever-oplossingen.

De compacte cross-over van ŠKODA beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève. Het publiek krijgt van dinsdag 5 tot zondag 17 maart de kans om de Europese Kamiq daar als één van de eersten te aanschouwen.

Houd me op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de ŠKODA Kamiq? Laat via onderstaande button uw gegevens achter.

Houd me op de hoogte

Terug