30 augustus 2018

ŠKODA kondigt met concept car Vision RS nieuw compact model aan

ŠKODA kondigt met concept car Vision RS nieuw compact model aan
Studiemodel Vision RS laat nieuw compact model ŠKODA zien
Studiemodel Vision RS laat nieuw compact model ŠKODA zien

ŠKODA heeft grootse plannen tijdens de Autosalon van Parijs. In oktober onthult het merk daar niet alleen de nieuwe Kodiaq RS, het eerste RS SUV-model van de Tsjechen, maar het brengt dan ook een nieuwe concept car aan het licht: de Vision RS.

ŠKODA geeft met een paar designschetsen alvast een voorproefje van het studiemodel dat volgens het merk direct een nieuw compact model aankondigt. In onderstaande video zien we hoe de Vision RS vorm krijgt in het designcentrum van ŠKODA in Tsjechië.

De 4,36 meter lange auto heeft een wielbasis 2,65 meter en is slechts 1,43 meter hoog. Het ontwerp van de Vision RS is geïnspireerd op 117 jaar autosportervaring en we zien dan ook duidelijk invloeden uit de racerij terugkomen. De scherpe lijnen, de vlakke koplampen aan de voorzijde en de spoiler aan de achterkant van Vision RS springen direct in het oog. Een aantal designelementen van deze concept car gaan we volgens ŠKODA in de toekomst terugzien in de complete RS-lijn: de nieuwe modellen die na de Kodiaq RS worden uitgebracht.

De letters RS werden in 1974 voor het eerst gebruikt bij 2 rallyprototypen van ŠKODA. De afkorting staat dan ook voor Rally Sport en sinds het jaar 2000 gebruikt ŠKODA de lettercombinatie bij de meest krachtige modellen van het merk.

Terug