VOLKSWAGEN BANDENSERVICE

volkswagen-bandenservice.jpg

De Volkswagen Bandenservice zorgt voor de juiste banden bij uw auto en rijstijl!

VAN DEN UDENHOUT BANDENSERVICE

De rijprestaties en de rijveiligheid van uw auto zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de banden. Verschillende type banden zorgen voor verschillende kwaliteiten. Maar goede banden zorgen altijd voor een betere wegligging. Volkswagen bandenservice zorgt er altijd voor dat u de juiste banden bij uw auto en rijstijl krijgt. Op deze manier gaat u altijd veilig de weg op.

GOEDE BANDEN ZORGEN VOOR RIJVEILIGHEID

Versleten en/of uitgedroogde banden kunnen een klapband veroorzaken. Verminderprofiel is erg gevaarlijk in combinatie met regen en natte wegdekken, aangezien dit kan leiden tot aquaplaning. Natuurlijk zijn er ook dingen waar u zelf op kunt letten. Controleer regelmatig de bandenspanning, zo verbruikt u veel meer brandstof als uw bandenspanning te laag is. Als de spanning te hoog of juist te laag is, heeft dit grote gevolgen voor de kwaliteit van uw banden. Meet de profieldiepte van uw band ook regelmatig. Vanaf 1.6 mm wordt uw band namelijk afgekeurd en is het niet meer veilig om met die banden te rijden. Half afgesleten banden hebben op hogere snelheden ongeveer 35% minder contactvlak dan nieuwe banden. Hoe harder er gereden wordt, hoe minder het contactvlak. Dit betekent automatisch dat het ook gevaarlijker wordt om met afgesleten banden te rijden.

TIP!

Een laatste belangrijke tip, controleer uw reservewiel. Zo komt u op onverwachte momenten niet voor verrassingen te staan. Wij zijn ervaren in het repareren en vervangen van uw banden. Maak hier direct een afspraak in onze werkplaats.

VAN DEN UDENHOUT SERVICE

  • Alles onder één dak
  • Officiële dealer
  • Deskundig personeel
  • Complete ontzorging
  • Innovatief

sidebar-werkplaatsbezoek-inplannen.png