Audi Sport

Autobedrijf Van den Udenhout in Eindhoven is één van de vier officiele Audi Sport dealers in Nederland. Dit betekent dat de Audi R8 en Audi RS-versies bij ons te bezichtigen én proef te rijden zijn. Audi Sport staat bij ons voor beleving. Daarom tonen we op deze pagina veel foto’s en video’s. Maar ook geven we u de mogelijkheid om Audi Sport zelf te beleven via onze Driving Experience. 

Onze Audi Sport experts staan voor u klaar. Zij zijn gecertificeerd Audi Sport medewerkers en kunnen u alles vertellen over de Audi RS modellen en Audi R8.

Bekijk onze foto’s en video’s op ons Instagram account en YouTube kanaal

Lees minder Lees meer

2,5-liter TFSI-motor

De 2.5 TFSI-motor heeft de turbopower die ooit de oer-quattro aan zijn overwinningen hielp. Nu technologisch verfijnd tot een krachtbron waarvan ook de vakmensen onder de indruk zijn, getuige de prestigieuze "Engine of the Year" award in 2010, 2011 en 2012.

quattro®. Als uitdagingen een welkome afwisseling zijn.

quattro®. Een begrip dat voor zeges staat in rally's en races. Deze aandrijftechniek geldt als technologisch ijkpunt dat naar de serieproductie is overgewaaid. Het sportdifferentieel drijft de achterwielen afzonderlijk aan, voor een optimale krachtoverdracht.

 

De volgende evolutiestap van een legende.

In de RS-modellen is de standaardverdeling van quattro® permanente vierwielaandrijving 40:60 voor:achter. Als een paar wielen grip verliest, verdeelt het kroonwiel-middendifferentieel het aandrijfkoppel naar het andere paar. Dit werkt puur mechanisch en daardoor zonder vertraging.

 

Haarspeldbochten als op rails.

Voor een optimale krachtoverdracht naar de afzonderlijke wielen is niet alleen de grip van belang, ook de stuurinput en gaspedaalbeweging zijn van belang. Zo verloopt het bochtenwerk nog sportiever, actiever en gecontroleerd.

 

Meer tractie met compactere techniek.

De nieuwste generatie van het zelfsperrend kroonwiel-middendifferentieel werkt ook met lamellen. Dit zorgt voor nog meer tractie. U verkent de bocht, maar de techniek voelt intuïtief het verloop aan. De hele setup weegt 2,5 kg minder dan voorheen en neemt minder plek in.

RS-sportonderstel plus met Dynamic Ride Control (DRC)

Precisie in drie stappen.

Uw Audi leest de weg op de millimeter. Het sportonderstel met Dynamic Ride Control (DRC), exclusief voor de RS-modellen, minimaliseert hydraulisch kantel- en duikbewegingen. Op snelwegen en stuurmanswegen is het bochtgedrag altijd vertrouwwekkend precies.

Keramische remmen. Tegenpartij voor de acceleratie.

Geniet van de acceleratie, want de remmen kunnen alles aan. De remschijven zijn thermal shock-bestendig dankzij keramisch komposietmateriaal met diamantachtige kristalstructuur. Ze werken betrouwbaar, ook onder zware belasting, wegen minder en gaan lang mee.

Schaalstoelen. Bescherming tegen de G-krachten.

Ervaar de acceleratie in de geruststelling dat alles onder controle is. In lange doorlopers en korte bochten houden de schaalstoelen u stevig op uw plek. Ze hebben zich bewezen onder zware raceomstandigheden en zijn voor serieproductie verfijnd met exclusieve materialen.

Meer weten over de Audi RS modellen?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaande mogelijkheden.

040-2197700 Contact Inschrijven nieuwsbrief

Ontdek de Audi Sport webshop

Onder het label Audi Sport bieden wij ook diverse, originele Audi Sport artikelen aan. Van Audi Sport horloge tot Audi Sport balpen. Maar ook alles om uw Audi nog sportiever te maken met de Audi Sport kentekenplaathouder of Audi Sport stickers. Op te halen bij een van onze vestigingen of eenvoudig thuisbezorgd!

Voor iedere Audi Sport fan is er wel iets te vinden in de Audi Sport collectie; zelfs voor de allerkleinste fans.

Bekijk de Audi Sport webshop
 • "U bent van harte welkom in onze Audi Sport showroom in Eindhoven. Hier laten we graag onze nieuwe Audi Sport modellen zien. Maar ook hebben wij altijd diverse Audi Sport occasions staan."

  Didier Muller

  Verkoopleider Audi Sport
  Locatie: Eindhoven

 • "De sportieve uitstraling van Audi Sport krijgt in onze showroom een passend vervolg. U wordt volledig ondergedompeld in de wereld van Audi Sport. Ik nodig u graag uit voor een persoonlijke kennismaking."

  Dylan Hoogendoorn

  Verkoopadviseur Audi Sport
  Locatie: Eindhoven

 • "Met Audi Sport heeft Van den Udenhout het race DNA van Audi geadopteerd. Audi Sport draait om beleving en passie voor motorsport."

  Koen Groeneveld

  Audi Pro
  Locatie: Eindhoven

 • "Onze Audi Sport modellen verdienen ook op het gebied van service speciale aandacht. Bij een andere techniek hoort immers ook een andere aanpak!"

  Wilbert Reppmann

  Service Adviseur Audi Sport
  Locatie: Eindhoven

 • "Wist u dat het karkas van de Audi R8 voor een groot gedeelte uit carbon bestaat? En dat de 7e versnelling bij de Audi RS3 als “overdrive” functioneert? Onze Audi Sport experts kunnen u er alles over vertellen."

  Audi Sport Team

  Audi Sport Experts
  Locatie: Eindhoven