16 januari 2019

ŠKODA kondigt compacte SUV aan, primeur in Genève

ŠKODA kondigt compacte SUV aan, primeur in Genève
Een teaserbeeld van de nieuwe cross-over van ŠKODA

ŠKODA presenteert in maart een nieuw model op de autoshow van Genève. Dat kondigen de Tsjechen aan door een donkere teaserfoto van de SUV te verspreiden.

Volgens het merk zal de auto 'de voordelen van een SUV met de wendbaarheid van een compacte auto combineren'. De nieuwe cross-over wordt de derde SUV in de lijn van ŠKODA en komt naast de Kodiaq en de Karoq te staan. Het compacte model komt in het assortiment onder de Karoq.

Vision X

De teaser laat een deel van de neus van het nieuwe model zien. Opvallend zijn de ledkoplampen die uit 2 lagen bestaan. Datzelfde zagen we bij ŠKODA's concept car Vision X, een auto die het merk een jaar geleden presenteerde op het Autosalon van Genève.

Slimme snufjes

Net als de andere SUV's van het merk staat het nieuwe model op Volkswagen's MQB-platform. Daardoor kunnen onder andere de moderne, elektronische assistentiesystemen van de grotere modellen uitgerold worden op de nieuwe, compacte SUV. En zoals we gewend zijn van de Tsjechen staat ook de nieuwe cross-over bol van handige Simply Clever-oplossingen.

Houd me op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom ŠKODA's nieuwe cross-over? Laat via onderstaande button uw gegevens achter.

Houd me op de hoogte

Terug