11 september 2018

Nieuwe SEAT Tarraco topmodel op weg en terrein

Nieuwe SEAT Tarraco topmodel op weg en terrein
Nieuwe SEAT Tarraco in actie op een stevig offroadparcours

SEAT startte zijn SUV-offensief in 2016. Met de introductie van de Tarraco, de nieuwste en grootste SUV van het Spaanse merk, lijkt dat compleet te zijn.

De SEAT Tarraco dankt zijn naam aan de Spaanse stad Tarragona, waar op 18 september ook de internationale presentatie plaatsvindt. Met 7 zitplaatsen en een bagageruimte van 760 liter wordt de Tarraco meteen het grootste SUV-lid van de SEAT-familie. De Arona en de Ateca zijn de andere SUV-modellen van het merk.

Tot aan het moment dat SEAT zijn nieuwe SUV aan het publiek toont, blijft het design nog even geheim. De SUV ondergaat de laatste tests dan ook in camouflagekleuren. SEAT plaatst zijn nieuwe SUV op een stevig offroadparcours met de nodige afdalingen om te laten zien dat de auto niet alleen sterk op de weg, maar ook op terrein een topmodel is. "Op dit soort terrein krijg je echt een gevoel van hoe robuust en veilig de auto eigenlijk is," licht Stefan Ilijevic - hoofd Predevelopment, Patents & Innovation bij SEAT - toe.

Het Spaanse merk laat zien dat de auto geen enkele moeite met rotsachtig terrein heeft, hellingen tot 70 procent en dwarshellingen tot maar liefst 85 procent aankan. En mocht de Tarraco tijdens dit soort stunts toch op zijn dakje terecht komen dan opent de Rollover Assist automatisch de deursloten en schakelt hij de motor uit terwijl intussen de hulpdiensten worden gebeld.

Meer informatie over de SUV die wordt gezien als het alternatief voor de ŠKODA Kodiaq wordt bekendgemaakt tijdens de officiële introductie op 18 september.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan