23 januari 2019

Oproep: foto's van "het Van den Udenhout van toen" gezocht!

Oproep: foto's van
Jan van den Udenhout verkoopcentrum
Jan van den Udenhout verkoopcentrum
Jan van den Udenhout verkoopcentrum
Jan van den Udenhout verkoopcentrum

Wist je dat Van den Udenhout in het jaar 2019 al 62 jaar een toonaangevend autobedrijf is in de regio Den Bosch? Om stil te staan bij de rijke historie van het bedrijf zijn we op zoek naar oude foto's van onze verschillende vestigingen.

Een stukje geschiedenis

We gaan terug naar 1957. In dat jaar verkreeg Jan van den Udenhout het dealerschap voor de verkoop van Volkswagen. Het merk kende toen slechts één model: de Kever. Maar door het grote succes van de Kever en door de groei van de markt kon Jan al snel meerdere vestigingen openen. En hij breidde de activiteiten van zijn bedrijf uit. Behalve het verkopen van auto's werd ook het herstellen van schade één van de werkzaamheden van het autobedrijf.

oude-foto.png

Inmiddels is Van den Udenhout uitgegroeid tot één van de grootste autodealers van Oost-Brabant met verkooppunten in Den Bosch, Oss, Son, Veghel, Veldhoven, Helmond en Eindhoven, een universele garage in Boxtel en schadeherstelbedrijven in Den Bosch, Best, Oss en Eindhoven. We zijn dealer van de automerken Volkswagen, Audi, Volkswagen Bedrijfswagen, SEAT en ŠKODA. Die laatste twee zijn pas in 2015 bij autobedrijf gevoegd. In april van dat jaar nam Van den Udenhout de vestigingen in Veldhoven en Eindhoven over van Verdaat. Een kleine 3 jaar later werd het SEAT/ŠKODA-gebied Van den Udenhout vergroot toen het bedrijf in januari 2018 NOORDHOEK Autogroep in de gebieden Den Bosch en Oss overnam. Het merkenassortiment van het autobedrijf is eind 2018 verrijkt met het nieuwe  Spaanse merk CUPRA.

Op weg naar nummer 1

Met een rijke historie achter ons zijn we nu hard op weg naar nummer 1! Na een spectaculaire verhuizingsuitverkoop in het weekend van 18, 19 en 20 januari zijn we klaar onze tijdelijke locatie in de voormalige BMW-showroom aan de Rietveldenweg 40 in Den Bosch te verlaten. En na 14 maanden 'doorbijten' doen we ook de deur van de hal aan de Moermanstraat in Den Bosch, die voorheen in gebruikt werd door Heineken en waar wij onze after sales tijdelijk onderbrachten, voorgoed op slot. Daar werd het in de winter vaak niet warmer dan 12°C. En in de zomer steeg het kwik er tot wel 40°C! Met onder meer thermo-ondergoed en een met water gevulde bandenbak voor verkoeling probeerden we het 'leed' voor de monteurs te verzachten. Maar alles was voor een goed doel...

Want intussen werd er in een rap tempo gebouwd aan de Balkweg nummer 1 in 's-Hertogenbosch. En in het weekend van 26 en 27 januari verhuizen we terug naar de vertrouwde locatie waar we al sinds 1978 gevestigd zijn. Al 40 jaar bepaalt Volkswagen daar het straatbeeld. Vanaf maandag 28 januari zijn onze klanten welkom in het splinternieuwe pand!

Oude foto's gezocht!

We willen de rijke historie van ons prachtige bedrijf niet verloren laten gaan. Daarom zijn we op zoek naar oude foto's van onze verschillende vestigingen. Kocht jij je allereerste auto bij Van den Udenhout en heb je dat moment vastgelegd op de gevoelige plaat? Of heb jij in een ver verleden bij ons autobedrijf gewerkt en zijn daar nog beelden van? Deel ze dan met ons. Het liefst in combinatie met een leuke anekdote, want misschien hoort er bij jouw foto wel een ontroerend, spraakmakend of anderszins opmerkelijk verhaal.

Stuur jouw foto's in via onderstaande button.

Stuur in!

Terug