30 januari 2019

Een preview van de nieuwe ŠKODA Kamiq

Een preview van de nieuwe ŠKODA Kamiq
Dezelfde naam, een andere SUV

ŠKODA geeft twee designschetsen van de Kamiq vrij. De nieuwe stads-SUV wordt volgende maand tijdens de Autosalon van Genève gepresenteerd aan het publiek.

Tweede huid

Eerder liet ŠKODA weten dat de nieuwe cross-over dezelfde naam draagt als een SUV van het merk die in China rijdt. Echter blijft het bij de naam die beide SUV-modellen delen. De Europese Kamiq krijgt een geheel eigen design.

Tweedelige koplampen

De schetsen van de Europese Kamiq komen in grote lijnen overeen met het design van conceptmodel Vision X dat het merk een jaar geleden in Genève presenteerde. De tweedelige koplampen vielen al eerder op in de gelekte teaserbeelden: de Kamiq is het eerste model waarop de Tsjechen dit nieuwe koplampdesign met dynamische richtingaanwijzgers toepassen. De achterlichten van de Kamiq komen overeen met die van de ŠKODA Scala.

Designschets van de nieuwe ŠKODA Kamiq

Krachtig, stoer en zelfverzekerd

De aangezette schouderlijn geeft de SUV in combinatie met de hoge motorkap zijn krachtige looks. De grille met dubbele spijlen die we kennen van de andere SUV's van het merk, de grote wielen en de stoere diffuser maken het zelfverzekerde imago compleet. De in het oog springende 'tornadolijn' over de flanken doet de Kamiq langer lijken en de zilverkleurige frontsplitter geeft een stoer offroad-voorkomen. Net als bij de Scala zien we het ŠKODA-logo niet meer terug op de achterklep, maar staat de merknaam er vol uitschreven.

MQB

De Kamiq is het neefje van Volkswagen's T-Cross en de Arona van SEAT. De compacte cross-overs uit de Volkswagen Group delen hetzelfde platform.

De ŠKODA Kamiq beleeft vanaf 5 maart zijn wereldpremière in Genève. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom deze nieuwe, compacte cross-over van ŠKODA? Laat via onderstaande button uw gegevens achter.

Houd me op de hoogte

Terug